Taktil Stimulering

Taktil stimulering


För balans i kropp och själ

 

Ge dig själv eller någon du bryr dig om en skön behandling som hjälper dig att varva ner.


Taktil stimulering rekommenderas bland annat för att skapa lugn och ro, lindra smärta, öka immunförsvaret, förbättra mag- och tarmfunktion och understödja nervsystemet.

Taktil stimulering passar alla och används med fördel för stressreducering som tex i företagshälsovård.


…. kanske är en Taktilbehandling något för just Dig!


Pris: 1 timme                                    500 kr


Oxytocin


Kunskapen om oxytocin och dess helande effekter finns vetenskapliga bevis för av bla. Kerstin Duvnäs-Moberg och Ashley Montagus.


Vid  taktil stimulering påverkas det centrala nervsystemet och är av den anledningen bra vid stressrelaterade livssituationer. Kroppens reaktion av den mjuka behandlingsformen påverkar bland annat  hormonet oxytocin som får oss att känna oss glada, positiva, närvarande och lugna. Oxytocin är ett naturligt "Happy piller" ...

 


Du stillar dig och blir närvarande i livet.   Mjukare behandling/ alternativ Företagshälsovård


Taktilstimulering kombinerar en mjukare behandlingsform med en källa till kroppslig medvetenhet samt en känsla av att vara närvarande. Den hjälper mot stress, sömnbesvär och smärta.

 

Behandlingen ges med varma oljor och är en helkroppsbehandling att njuta av från början till slut. Taktilstimulering visar att det går att få bra effekt av beröring/massage, utan att det gör ont.

 

Ingrid Brännström, har mångårig erfarenhet av palliativ vård i livets slutskede och ett professionellt bemötande vid fysiska och psykiska problem.


Effektfull stressreducering 

Taktilstimulering passar alla och behandlingen är ett bra komplement till mer kraftfulla massageformer, särskilt för den som vill ha en mjukare massage vid hög smärta men även allmänt smärtkänsliga, äldre människor eller för dagens moderna människor där dolda stressrelaterade problem bearbetas. Massage visar positiva effekter så som att känna sig gladare och mer avslappnad och det är något som uppskattas hos många som unnar sig det.


Den används med fördel som företagshälsovård då taktilen är stressreducerande.


Lugnande för gravida kvinnor där mycket pekar på en underlättande förlossning men också lugnande effekt på  barnet i magen.


Taktilstimulering har visat sig effektiv på barn med koncentrationssvårigheter som till exempel ADHD. Taktilbehandlingen är tacksam att få vid livets slutskede och paliativ vård då rörelserna och trycket vid behandlingen är lugnande och speciell anpassning sker beroende på hur kunden mår. Vid hög smärta eller svag livskraft ges endast mjuka tryck eller stilla handpåläggning.


Det går bra att komma för endast en behandling, men rekommendationen är ett sammanhängande program för ett bra resultat.

Copyright © All Rights Reserved